"M.V.S" D.O.O PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, PROMET I USLUGE

Projektovanje, izvođenje, klimatizacija, nadzor i servisiranje termotehničkih uređaja


Podno grejanje

Podno grejanje predstavlja sistem u kom topla voda kruži kroz cevi ispod poda, pretvarajući pod u efikasan niskotemperaturni radijator.
Pod se direktno zagreva, dok se zidovi zagrevaju prenosom toplote iz poda. Cela površina poda se smatra jedinstvenim ogrevnim telom i već kod relativno niske temperature poda od oko 25°C, prostorija se zagreje na željenih 20°C, zavisno od spoljne temperature.
Prednosti ovakvog načina grejanje prostorija su:
• ravnomernija raspodela toplote u prostoriji

Čovek preko stopala gubi istu količinu toplote kao i preko celokupne površine tela, te je fiziološki povoljnije da u zoni nogu temperatura bude viša, a u zoni glave niža.• niski investicijski i operativni troškovi
Iako bi sama početna investicija mogla biti i veća od adekvatnog radijatorskog grejanja, niski troškovi održavanja, pre svega veća iskorišćenost ovakvih sistema (zbog nižih ulaznih/povratnih temperatura) svrstavaju podno grejanje u jedan od najisplativijih oblika grejanje.

Podnim grejanjem je omogućena gotovo idealna raspodela temperature u prostoriji: temperatura uz pod je viša, dok temperatura prema telu opada.
• ne zauzima koristan prostor
Ne utiče na smeštaj nameštaja i ostalih kućnih lemenata. Celokupan volumen prostora ostaje na raspolaganju za unutrašnje uređenje.

• zanemarljiv uticaj na higijenu prostora
• visok nivo sigurnosti
Nema mogućnosti povredjivanja dece ili odraslih na oštre delove (kao kod radijatora)